e bannerespaEΤΠΑ460X60e bannersEUERDF600X80

pencil

Conciertos y Actuaciones

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΜΑ "Ο Eρωτόκριτος"
Jueves 05 Abril 2018, 06:00pm
erotokritos

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου "Ερωτόκριτος" είναι αναµφισβήτητα ένα αριστούργηµα της Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. Η πρόθεση µας να το ζωντανέψουµε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη µας να αναδείξουµε την οµορφιά των πραγµάτων και των αισθηµάτων. Στον Ερωτόκριτο συναντήσαµε εναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και µια µαγεία που µας ερέθισε. Οπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που µελετήσαµε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη µαγεία του παραµυθιού µε τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εµπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συµπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ. Σ' αυτήν την παράσταση, µόνο όποιος ξέρει την οµορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί µαζί µας. Με τα αρώµατα µιας παλιάς εποχής, µε τα χρώµατα, την ποίηση και µε την φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι µας στον µαγικό κόσµο του Ερωτόκριτου.
 
 
video παράστασης:
 
 
 
 
 
 
 

Προεπισκόπηση από Yahoo

 








  Κουκλοθέατρο Άριμα
 
Το κουκλοθέατρο Άριμα ιδρύθηκε το 2007 στο Ηράκλειο Κρήτης από τον κουκλοπαίκτη και κουκλοποιό Κώστα Ζαϊμάκη. Στόχο έχει την έρευνα και τον πειραματισμό στα διάφορα είδη του θεάτρου κούκλας. Εκτός από τις παραστάσεις, ενδιαφέρεται για τη διάδοση της τέχνης του κουκλοθεάτρου μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς της Τέχνης.
Άριμα, σύμφωνα με τις παλαιές διηγήσεις που προσπαθούσαν να εξηγήσουν το ανεξήγητο του κόσμου, ήταν το όνομα μιας σπηλιάς. Η σπηλιά αυτή βρισκόταν «μακριά από θεούς και ανθρώπους» κι εκεί κατοικούσε μια γυναικεία θεότητα με τη μορφή φιδιού. Μόνον όσοι τόλμησαν να την επισκεφτούν έμαθαν τα μυστικά της.

Κώστας Ζαϊμάκης /Kουκλοπαίχτης και κουκλοποιός, ηθοποιός, μουσικός, κλόουν και καλλιτέχνης του δρόμου. Συνεργάστηκε με το θέατρα, Damiet Van Dalsum, Helix St. Theater, Angelus Novus, Κουκλοθέατρο AYUSAYA, Όμμα Στούντιο κ.ά. Ίδρυσε το 2003 στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Ε. Νικηφόρου το θέατρο Τέχνης Νεύμα. Ίδρυσε το κουκλοθέατρο Άριμα στο Ηράκλειο Κρήτης και δίνει παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
 
Κουκλοθέατρο Άριμα
6972.641450
 
Για πληροφορίες και κρατήσεις 6976827420

 

guestinn ecommerce2015 fodors 2011 casalucia-badge-fgo
Casa Lucia © 2021 - built by crossbow
MHTE:0829K122K328700 - Αριθμός Γνωστοποίησης 1162118